Forside / Shop / HiFi / Forstærker / Forforstærker / Aavik C-580

Aavik C-580

187.500,00 kr. stk

På lager

1-3 dages levering.
×
Varenummer (SKU): 5623 Kategorier: ,

Fri fragt over 499,-

30 Dages fuld returret

3 Års medlemsgaranti

40 År i branchen

Billigst på PriceRunner

Beskrivelse

Aavik C-580 forforstærker – Når kun det ultimative er godt nok

Den C-580 er Aaviks absolutte topmodel, og den sætter helt nye standarder, når det kommer til at gengive musikken så autentisk og dybfølt, som det er muligt. Resultatet er, at du suges ind i musikken, og der fremkaldes en helt unik følelse af følesesmæssig lethed og forbundethed med kunstneren, der er lige som den, du oplever til live koncerter.

Avanceret og højteknologiske komponenter

Ved at opdele den integrede forstærker i separate for- og effektforstærkere har Aavik gjort det muligt at reducere støjniveauet, til et endnu lavere niveau, forfinet signalet og øget strømressourcerne. Samtidig har denne opdeling skabt plads til nye teknologier, som har bidraget til en endnu større lydscene med en yderst stille baggrund. Forvrængningen er bragt ned på blot 0,005 %, og støjen reduceres af hele 108 stk. aktive teslaspoler. Og det helt unikke analoge delefilter, har en delefrekvens ved 60-160 Hz, så du effektiv kan undgå “room-boom”.

Skandinavisk design

Aavik C-580 design er underspillet og udtrykker enkelhed og minimalisme med sine få knapper, der giver en intuitiv betjening af forforstærkeren. Den multifunktionelle hovedkanp gør det muligt at navigere og styre de forskellige funktioner, og for at give et særligt udtryksfuldt indtryk, er front-displayet udstyret med et kæmpe rødt display, som gør det nemt at læse alle detaljer, om de valgte indstillinger.

Et kabinet med enestående lydkvaliteter

Forforstærkerens kabinetdesign repræsenterer Aavik’s filosofi, med deres store fokus på materialevalg. Det afspejler sig ved, at hvor andre typisk tester nye kredsløb og elektroniske komponenter uden at medtænke kabinettet, så har Aavik medtænkt den foruroligende påvirkning, som kabinetmaterialet har på lyden. Her er det særlig aluminium, som har vist sig at have en negativ indvirkning på lydkvaliteten på grun af dets mekaniske resonans, og derfor har Aavik minimeret bruget af aluminium i kabinettet til det absolutte mininium. Der er kun det aluminium til stede, som er en absolut nødvendighed for at sikre en optimal køling.

For at kunne nedbringe mængden af aluminium i kabinetdesignet, er C-580 designet i et innovativt og naturbaseret kompositmateriale, som reducerer den mekaniske påvirkning – især hystersen. Det soniske resultat er tydeligt hørbart og afspejler endnu en hjørnested i Aavik’s søgen efter den ultimative musikoplevelse.

Bygget som et instrument 

Når du er oppe i den absolutte superliga inden for Hi-Fi, så er de små forbedringer, der kan gøre hele forskellen. Derfor har Aavik kigget nærmere på designet og konstruktionen af musikinstrumenter, og hvordan deres form såvel som materialevalg kan påvirke og definere tonen. For meget dæmpning dræver dynamikken, hvorimod metalliske resonanser generer en lys og spidsfindig lyd. Målet er derfor en blanding fra beggeverdener, og det er præcist, hvad Aavik er lykkedes med. Det giver en autentisk lyd, der er varm, harmonisk og kraftfuld, men på samme tid så sprød og raffineret, at den fremhæver hver eneste detalje i musikken.

Fuldstændig separation

Beslutningen om at bygge separate enheder har givet plads til en højkvalitets strømforsyning med en enorm kapacitet og et mere effektivt køledesign. Ved at adskille de enkelte enehder og redesigne dem på en fuldstændig isoleret måde, har Aavik-serien fået et dynamisk momentum og en mere ekspansiv lyd.

Separat strømforsyning

Aavik C-580 er designet til at sikre massive strømressourcer med ultra-lav støj. Når der er behov for mere strøm, så øges driftsfrekvensen, hvilket har den fordel, at effektætthedne også øges, og dermed tillader en højere spidseffekt, når det kræves af musikken. Støjniveauet i råstrømforsyningen er sktremt lav og sænkes endnu mere af de ultralave støjregulatorer, der forsyner de forskellige dele af kredsløbet. Støjen fra disse regulatorer måles i få mikrovolt henholdsvis nanovolt, hvilket er væsentligt lavere end støjniveauet for konventionelle regulatorer.

Analog crossover

Den analoge crossover sikrer en præcis timinig i leveringen af lydsignaler til de modtagende komponenter. Dette er vigtigt for at undgå en hård og komprimeret lyd. Aavik’s unikke crossover er designet til enten at styre en subwoofer meget præcist, eller til at styre et 2.1 hjemmebiografsystem med sit integrede lavpas- og højpasfilter. Alternativt kan Aaviks analoge delefilter fungere som en analog rumkorrektionskontrol.

Fremragende og præcis subwoofer kontrol

Når crossoveren er analog, er der ingen latenstid, og det gør timingen af signaloverføreslen til både højttalerne og subwooferen utrolig præcis. Det resulterer i en yderst uberørt og autentisk lyd, som ingen andre konventionelle crossovers, såsom DSP, kan levere. De konventionelle crossovers har en latenstid på 15-20 milisekunder, og det giver en upræcis timiing i signaloverførslen til højttalerne og subwooferen, som forringer den autentiske lydgengivelse, og skaber en komprimeret lyd, som tilføjer en hård tone til musikken. Alt dette undgås med C-580.

Få kontrol over din opsætning

Ved at brug lavpas- og højpasfilteret kan ydeevnen for dine højttalere optimeres, fordi du kan dirigere de lave frekvenser til subwooferen, så der er mere energi til hovedhøjttalerne. For at sikre en jævn lydstyrke på højttalerne og subwooferen kan forstærkningen på højpas- og lavpasfilteret styres separat.

Farvel til “Room Boom”

Rumkorrektion er et spørgsmål om at identificere og eliminere rumresonans, hvor særlig en specifik resonans er særlig ubehaglige og forstyrrende – trykresonansen. Denne resonans er et resultat af den givne størrelse af rummet, og den føles subjektivt som et “boom”, der kommer fra højttalerne. For at eliminere denne rumspecikke resonans kan Aavik-forstærkerne tilpasse deres lydydelse og tage højde for enhver given rumstørrelse. Både lavpas- og højpasfilteret giver lytteren mulighed for at indstille det nøjagtige frekvensforløb omkring de lave frekvenser, som forårsager denne foruroligende “Boom”-effekt.

Aktive Tesla-spoler og Analog dither-teknologi

Aavik’s C-580 er udstyret med 108 aktive Tesla-spoler og hele 240 aktive firkantede Tesla-spoler, der tilsammen sikrer en imponerende støjreduktion. De aktive Tesla-spoler er strømforsynet for en bemærkslesværdig lavere impedans, og dermed en bedre evne til at eliminere støj. De aktive firkantede Tesla-spoler er indlejret i printkortet med en spole på toppen og modspolenm på bagsiden. Princippet er nøjagtigt det samme som den aktive Tesla-spole, og dermed har den også en større evne til at eliminere støj end den passive Tesla-spole.

Den analoge dither-teknologi giver en udvidet musikaltitet, og er en helt anden slags støjreduktionsteknologi end de foregående. Teknologien stammer fra radarer, hvor den sikrerede et stærkere signal og dermed en bredere rækkevidde. Ansuz aktive Tesla-spoler sender pulserende signaler i veldefinerede frekvenser, som eliminerer støjniveauet og øger musiksignalet, når de sendes i modfase.

+Læs mere

Aavik C-580

Tilføj til kurv