Før du køber Hi-Fi udstyr

Vi har, stort set siden vi lavede den første hjemmeside, anbefalet 7 ting i forbindelse med køb af udstyr. De er faktisk stadig gældende:
 

  1. Den bedste til at bedømme god lyd, er dig selv! Brug Hi-fi-bladene og diverse fora som guide, men stol frem for alt på dine egne ører.
  2. At lytte bevidstløst til en masse forskellige produkter skaber forvirring. Brug bladene og anbefalingerne til at lave en kort liste over produkter, og lyt så til dem. Tag eventuelt noget musik med du kender. Hvad du end køber, så skal det lyde godt med den musik du holder af.
  3. Uafhængige Hi-fi-forhandlere har en tendens til også at være specialister, hvis personale har stort kendskab til god lyd. De fleste af disse forhandlere har desuden demorum, hvor der  kan bookes tid og på den måde sikres du, at de ønskede produkter står parat, når du kommer. 
  4. Hvis du er i tvivl, så spørg om du kan låne udstyret med hjem. Dette er vigtigt, da du jo skal bruge en del penge. Mange forhandlere tillader udlån, men kræver måske en form for depositum, som sikkerhed.
  5. Uautoriserede forhandlere bør du undgå. De får måske deres produkter fra en tredje part, hvilket kan give problemer med hensyn til service.
  6. Forlængede garantier kan virke fornuftige, men undersøg om betingelser og priser er realistiske. I visse tilfælde kan du eventuelt tjekke dine nuværende forsikringer, da du kan være ude for, at du dobbeltforsikrer dig.
  7. Hvis et produkt er urimeligt billigt, så undersøg om produktet er dækket af producentens fulde garanti. Produkter i den grå zone, som importeres gennem uofficielle kanaler, kan virke som et fornuftigt køb, men der kan være fald-gruber med hensyn til garanti, strømforhold og service. Desuden kan disse produkter lyde anderledes end dem, der er forberedt på det danske marked. 


Disse 7 råd er god liste, at gå igennem og er blot ment som en vejledning i forbindelse med køb at nyt udstyr. Den skulle dog gerne være med til at sikre dig et godt køb.