Rega - Nu at finde i Lydspecialisten!

Oprettet d.

Rega - Nu at finde i Lydspecialisten!
Rega - Nu at finde i Lydspecialisten!
Rega - Nu at finde i Lydspecialisten!
Rega - Nu at finde i Lydspecialisten!
Rega - Nu at finde i Lydspecialisten!
Efter lang tids overvejelse har vi nu fået Rega ind i vores sortiment af pladespillere. Rega er en meget betydningsfuld spiller på markedet, som allle kendere har stor respekt for. Rega blev grundlagt af Tony Relph og  Roy Gandy i 1973. Og som så mange andre producenter af hifi udstyr, så startede det hele med en enorm interesse for hifi - og pladespillere specielt. Nu er der gået mere end en tredjedel af et århundrede og Rega laver stadigvæk pladespillere. Teknikken er forfinet, materialerne bedre og de posetive andmeldelser vælter ind, som de plejer hos Rega.


Ny Rega Planar 1

Designet og udviklet pladespiller der rækker langt ud over forventningerne til et produkt i denne prisklasse.
Fremragende byggekvalitet, pålidelighed og brugervenlighed er med til at gøre Rega RP1 til et unikt produkt. Ved at undgå overflødige gimmicks og fokusere på kvalitetsmekanik og materialer, er der lykkedes at få en pladespiller der i mange år vil være en vellydende og musikformidlende nydelse.

Pick up:
Rega Planar 1 leveres med Ortofon OM5 pickup monteret.

Finish:
Leveres i White, Titanium eller Cool Grey.

Pris: 
kr. 2.300,-


Ny Rega Planar 3

Den nye Rega RP3 er designet og udviklet med det erklærede mål, at præstere en lydgengivelse langt over det man kunne drømme om i prisklassen.
Byggekvaliteten, driftssikkerheden og betjeningen er optimeret til at bibringe brugeren en livslang musikglæde. Ved at undlade overflødige gimmicks og istedet fokusere på gode komponenter er det lykkedes Rega, at producerer den høje mekaniske kvalitet, der er nødvendig for præcis reproduktion af LP pladens indhold.
Rega RP3 er udstyret med den helt nyudviklede RB303 tonearm, præcisions-leje og vibrationsminimeret støjfri 24V motor der bliver ”håndtunet” for yderligere reduktion af vibrationer.

Ny DB teknologi (Double Brace tecknology)
”masse absorberer energi – tabt energi er lig tabt musik”

Rega har altid produceret letvægtsplinte der var afstivet med et ”overtræk” af Fenol. De lette stive plinte er en af årsagerne til, at Rega Planar pladespillerne, i hele deres levetid, har været referencen i de respektive prisklasser.
Med den nye RP3, løfter Rega denne designfilosofi, endnu et niveau.
En superlet plint med en Fenolskinne forøger stivheden der, hvor den er ønsket, nemlig mellem centerleje og tonearm. Med den lette plint og Fenolskinnen undgås energiabsorbtion og uønskede ressonanser der ellers ville medføre unaturlig forvrængning i musikken. Ved at undgå ”Fenolbeklædningen” kan man reducere vægten på plinten og i kombination med Fenolskinnen, få den ønskede fordobling af stivheden og en samlet vægt reduktion.

Ny Tonearm RB-303
Designet med brug af den seneste 3D CAD & CAM teknologi er RB303 kulminationen af mere end 30 års erfaring med at designe og bygge tonearme i højeste kvalitet. Udvikling af nye teknologier har muliggjort en forbedring af, de i forvejen,fremragende RB300/301 arme.
Det nydesignede armrør er blevet styrket omkring lejehuset og massen er blevet fordelt med det formål at minimere de ressonanser der opstår ved pladeafspilning.
Den ekstremt høje leje- og samlekvalitet sikrer at der bliver hevet mere information op af rillen end nogensinde før

Tilbehør:
Rega RWB, væghængt specialhylde til Rega pladespillere.
TT-PSU, strømforsyning og motorstyring, der løfter RP3 endnu en klasse op.

Leveres i White, Titanium eller Cool Grey.

Pris:
Kr. 4.795,- Uden Pick up
Kr. 4.995,- Med Rega's Elys2 Pick up. 


Ny Rega Planar 6

Rega RP-6 er en gennemført konstruktion, der hylder Regas principper om simpelhed, stivhed, let masse og minimalt tab af energi.
Plinthen er meget let og meget stiv, for mindst mulig påvirkning af lyden og leveres i et udvalg af ikke mindre end otte forskellige farver.
Der benyttes en håndsamlet RB-303 arm, med ekstrem lidt egenresonans og stor stivhed. Dette sikrer at du får et renere signal sendt videre til forstærkeren og dermed mere musik.

Med i prisen er også Regas eksterne strømforsyning TT-PSU, der leverer ren strøm til RP-6 motoren. Dette betyder der opnås en endnu mere konstant rotation af den 18mm tykke pladetallerken, med svinghjuls effekt, hvilket igen resulterer i mere musik.
Sidst, men ikke mindst. er der jo pick-up'en og her er der tale om et rent hit. Rega har valgt at lave en "bundle-pris" med deres bedste MM pick-up, nemlig Exact.

Pris:
Kr. 8.495,- uden exact pick-up.
Kr. 9.995,- med exact pick-up. 


Planar 7

Planar 7 er en top pladespiller på alle punkter. Med en gennemtænkt konstruktion og en udstrakt brug af kvalitetsmaterialer har Rega lavet en pladespiller der formentlig er blandt de bedste uanset pris.

Plinten er ”skeletudfræset”, så stivheden øges samtidigt med at vægten bringes ned, i øvrigt meget lig principperne i Formel-1 biler. Idéen bag den måde at lave pladespiller på er, at resonanser ikke står i for lang tid og ”brummer med” og giver den optimale energi overførsel.

Pladetallerkenen er formentlig den næst dyreste på nogen pladespiller overhovedet, kun den der sidder på en Planar 9 er mere kostbar. Pladetallerkenen er lavet af keramik der i hårdhed kun overgås af diamant. En hård pladetallerken forvandler, tabsfrit, motoromdrejninger til tallerkenomdrejninger og er derfor medvirkende til en meget mere præcis gengivelse og et større dynamikområde. Undertallerkenen er præcisionsfremstillet i aluminium og ”bærer” tallerkenen på 3 toppe, så leje-og motorstøj i sidste ende holdes væk fra pladen.

Pick up armen er en helt ny konstruktion der læner sig kraftigt op ad topmodellen RB 1000. RB 700 har den samme antiskating system og påskruet plinten fra toppen, ligesom RB 1000. Hvor RB 1000 udelukkende er lavet i aluminium og stål, er RB 700 en blanding af aluminium, stål og plast. Lejetolerancerne er kun sammenlignelige med RB 1000, alle andre radiale tonearme er end ikke i nærheden af RB 700`s lejetolerancer.
Strømforsyningen der følger med en Planar 7 er en formindsket udgave af Planar 9. Den indeholder 2 separate forstærkere der finjusteres indtil motoren vibrerer mindst muligt. På denne innovative måde, har Rega kunne afskaffe det lyd decimerende flydende ophæng, så gangstabilitet og dynamik nu er i en klasse for sig selv og kraftoverførelsen er optimal.

Låget er det kendte kvalitets låg i akryl, der både ser bedre ud og holder bedre end de Polystyren låg, der normalt ses på pladespillere i dag.

Lyden er klar, hurtig, præcis, dynamisk, engagerende og frem for alt, musikbefordrende.

Tilbehør:
Vi anbefaler brug af højkvalitets pickupper, som f.eks. Rega`s egen, Exact eller Apheta.
Rega RWB, vægophængt specialhylde til alle Rega pladespillere.

Pris:
Kr. 13.995,- uden pick-up


Planar 9

Planar 9 2000 er det ypperligste Rega, indtil nu, har lavet og er bygget uden hensyntagen til materialeudgifter.
Filosofien der går igen på alle Rega`s pladespillere, er at materialerne skal være stive og lette, så de resonanser, der uundgåeligt opstår, bredes ud over hele det hørbare frekvensområde, men med en meget lav forstærkning. Rega opbygger også deres pladespillere af så få mekaniske dele som muligt ud fra devisen, jo færre mekaniske led, des mindre rasleri og deraf forvrængning.

Motoren er MU-metal afskærmet, så den ikke genererer brum på Low output MC pickupper . Derudover er den stift ophængt og styres af en separat strømforsyning der fjerner ethvert tilløb til vibrationer, dermed er det muligt, at undgå et flydende ophæng, hvis eneste formål er, at afkoble for motorvibrationer. Ved ikke at bruge flydende ophæng, som afkobling, opnår man en mere præcis gangkonstans, en bedre dynamik og en meget mere præcis og tydelig basgengivelse.

Centerlejet er kugleløst og som det eneste på markedet, drejet i et stykke fra toppen af spindlen til bunden af lejebrønden i en arbejdsgang. Hvis man ikke ødelægger den fine oliefilm i lejet, skulle der være problemfri drift i en menneskealder.

Pladetallerkenen er et klart udtryk for, hvor langt Rega vil gå for at få den ultimative stivhed, den fremstilles, i en uhyre kompliceret proces, af aluminiumsoxyd, et materiale der er hårdere end safir og normalt bruges til missilnæser og varmeskærme på rumfærger. Den ekstremt hårde pladetallerken er garant for et umåleligt tab af energi og bibringer lyden en unik klarhed, hurtighed og dynamik.

Plinten er et skeletopbygget de er et skeletopbygget design lavet i et speciel let fibermateriale, der har en større stivhed, end den man ville kunne opnå med en massiv plint, i samme vægtklasse.

Pickup armen, RB 1000, er støbt i et stykke aluminium med håndjusterede lejer i en ekstraordinær kvalitet. Armen består, i lighed med resten af pladespilleren, af få mekaniske dele der gør at pickuppen får optimale arbejdsbetingelser ved afspilning. Ind justeringen af armlejerne udføres af specialtrænet personale og tager 1 mand 1 hel arbejdsdag. RB 1000 er endvidere den første arm Rega har lavet, hvor armbase og antiskatingsbrønd nu er i rustfrit stål, igen for at gøre den samlede arm mere stiv.

Kabelføringen internt i armen varetages af et kobberkabel i høj kvalitet udvalgt for dets elektriske egenskaber og store fleksibilitet. Også isolationen er ekstrem fleksibel, så pickuppen let, fordi den ikke påvirkes af en træg arm, kan koncentrere sig alene, om aftastning. Den eksterne kabelføring er kendetegnet ved lav modstand, lav kapacitans og lav induktion og er monteret med højkvalitetsstik.

De tre fødder er afstemt til at afkobler i tre forskellige frekvensområder og gøre pladespilleren mere immun overfor udefra kommende resonanser.
For high end pladespillere er det ret så usædvanlige features, men for Rega er det et key-point at deres pladespillere først og fremmest er til at spille musik på.

Betjeningen er nem, enkel og kan foretages af alle i familien. Der er ingen løse lodder der hænger og dingler over en præcisionsstøbt golfbold, ingen gentagne justeringer der kun kan foretages af farmand himself. Man starter pladespilleren sænker armen ned i rillen, lukker låget og nyder musikken. Det tager max 10 minutter fra man begynder at pakke pladespilleren ud af kassen, til den står og spiller, perfekt opjusteret. Og som noget unikt for top pladespillere er den udstyret med et låg der beskytter dine plader mod støv under afspilning.

Lyden er nærværende, eksplosiv dynamisk og mere nuanceret end på nogen anden pladespiller vi nogensinde har hørt. Detaljer, superrealistisk rumgengivelse og en chokerende hurtighed møder en, samtidigt med, at musikken bliver præsenteret med både saft og kraft, finesse og ynde. Hvis man er typen der hører plader fordi man godt kan lide musik, så skal man simpelthen lægge øre til en Planar 9 2000.

Tilbehør:
Rega Exact eller Apheta pickup, Rega Ios Riaa del og RWB pladespillerhylde

Pris:
Kr. 27.995,-