Chord Sarsen

Oprettet d.

Chord Sarsen

 Chord Sarsen - fra The Chord Company I England.

- Sarsen måler kun 4mm i diameter!Kabelet er er bygget af flertrådede, oksygen frie kobberledere, anbragt i parsnoet konfiguration. Isoleringen er FEP isolering, som er et udspring fra PTFE isoleringen. The Chord Company bruger nemlig PTFE isolering i mange af deres produkter – især dem med sølvbelagte ledere. FEP isoleringen har derimod en anden kvalitet, når der er tale om kobberkabler og derfor faldt valget på FEB -  efter måneders test og prøvelytning. De to ledere er dækket med en speciel PVC yderkappe, der er valgt for sine makaniske dæmpnings egenskaber.
 
Båndbredde - og især bas, påvirkes lige så meget af materialer, som af diameter. Kombinationen af ​​oxygenfrie ledere og FEP isolering betyder, at Sarsen er i stand til at præstere,  også i de billigere systemer hvor kabelet overrasker med detaljer, dynamikk og luftighed. Derfor er Sarsen mere en blot et tyndt og diskret kabel. Det lyder også rigtig, rigtig godt!
 
The Chord Company’s omfattende test og udvikling’s procedurer gør, at Sarsen er blevet testet på mange forskellige systemer. Også på meget dyre og meget gennemsigtige systemer. Under disse test var det meget tydeligt, at indflydelsen fra Chord Rumour var meget stor. Et design så godt, at det har været uændret i næsten femten år.
 
Konklusionen er, at når der er et behov for et virkelig diskret kabel, hvor man ikke vil ofre detaljer, dynamikk og åbenhed, så er Chord Sarsen kabelet. Sarsen er svært at se, men let at høre og koster kun 80kr pr. m. Fordele er indlysende, selv om kabelet ikke er…

Se kabelet her